Policija objavila detalje neuspjele pljačke kod Lesnine

zagrebačka policija objavila je u utorak detalje sinoćnjeg neuspjelog pokušaja razbojništva kod ulaza u Lesninu u zagrebačkoj Slavonskoj aveniji.

Očevidom je utvrđeno da su u pokušaju pljačke kombija s novcem sudjelovala najmanje dvojica, a zaštitar je jednog od njih ranio.

“Provedenim očevidom utvrđeno je da je u navedeno vrijeme ispred trgovine, prilikom pratnje novčanih sredstava iz objekta u kombi vozilo, jedan maskirani počinitelj, s vatrenim oružjem u rukama dotrčao do zaštitara uz povike koji su nedvojbeno upućivali na motiv činjenja kaznenog djela razbojništva.

U tom trenutku, zbog prijetnje vatrenim oružjem i očitom namjerom da je u tijeku činjenje kaznenog djela, iz svog službenog pištolja prema njemu zaštitar je ispalio nekoliko hitaca. Počinitelj se nakon toga udaljio prema osobnom automobilu u kojem ga je, čekao najvjerojatnije još jedan počinitelj, te su se odvezli odnosno pobjegli s mjesta događaja.

Tijekom intenzivnog traganja policije za počiniteljima, zaprimljena je dojava iz liječničke ustanove o zaprimljenoj osobi ozlijeđenoj vatrenim oružjem. Teško ozlijeđeni muškarac je liječnički zbrinut te se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela”, stoji u policijskom priopćenju.

Komentiraj