Policajac u Zadru pretukao mladića, oglasili se iz policije

 

U Zadru je u noći sa subote na nedjelju došlo do fozočkog okršaja policijskog službenika i mladića.

Kako javljaju Antena Zadar i Zadar News, zadarska policija jutros je izvijestila o incidentu koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u Korlatu tijekom proslave blagdana Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića u dobi od 33, 24 i 23 godine osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

“U subotu, u 2:15 sati prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira, a za vrijeme postupanja prema 33-godišnjaku koji se opirao i potom vrijeđao policijske službenike, prišli su im 24-godišnjak i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce nakon čega su se udaljili, dok je 33-godišnjak uz uporabu prisile priveden u prostorije policije”, stoji u priopćenju policije.

Svjedokinja incidenta tvrdi kako je privedeni mladić bio pijan, ali kaže da su pijani bili i policajci koji su, prema njezinim riječima, smjenu proveli za šankom na kojem je radila. Kaže da su policajci bili u vidno alkoholiziranom stanju. Dio postupanja snimio je brat ove svjedokinje, koji je također priveden, ali dan kasnije. Snimku možete pogledati OVDJE.

Nakon što je fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas sjelo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja (33-godišnjaka iz izvješća) tražili osobnu iskaznicu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, no kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Nakon što im je odbio dati osobnu počeli su vikati, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli ga tući, kao što se vidi na snimci. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj”, rekla je za Antenu Zadar.

Tvrdi i kako su u pomoć policajcima došli i kolege iz interventne policije.

U ponedjeljak poslijepodne oglasili su se iz zadarske policije.

“U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica u svezi navedenog događaja, kojom prilikom je jedan policijski službenik lakše ozlijeđen dok druge osobe prema kojima se uredovalo nisu ozlijeđene.

Isto tako napominjemo kako je u svezi događaja provedeno kriminalističko istraživanje nad tri osobe, koje se sumnjiče za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, a jedna od njih i za kazneno djelo prijetnje, dok su dvije osobe uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira privedene na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Po okončanju provjera i utvrđivanja svih okolnosti, pravovremeno ćemo izvijestiti javnost”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj