Pokušao iznuditi Alemku Markotić, pa uhićen

Zagrebačka policija izvijestila je kako je poslije kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predan 36-godišnjak koji je pokušao iznuditi 56-godišnjakinju, a RTL je neslužbeno doznao kako je “meta osumnjičenog bila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i članica Stožera Alemka Markotić”.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude na štetu 56-godišnjakinje.

Naime, sumnja se da je krajem rujna 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, koristeći mobilni uređaj otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kripto valuti, odnosno pokušao je prisiliti da to učini na štetu svoje imovine. Isto tako, nedugo potom, nekoliko dana kasnije u prvom tjednu listopada 2020. godine je, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske ponovno oštećenoj poslao poruku kojom je kod nje izazvao osjećaj straha”, priopćila je policija, ne navodeći ime žrtve.

 

Komentiraj