Hrvatski atletičar Branimir Budetić (26) osvojio je četvrto mjesto u bacanju koplja u konkurenciji slabovidnih F13 na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Branimir je s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao korak do brončane medalje, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara.

Budetić nije uspio postati prvi sportaš s invaliditetom koji je osvajao medalje na trima paraolimpijskim igrama nakon proglašenja hrvatske neovisnosti.U Pekingu 2008. je osvojio drugo mjesto, dok je četiri godine kasnije u Londonu bio treći.

Budetić je u Rio stigao kao glavni kandidat za zlato. Posebice nakon svjetskog naslova osvojenog u Dohi prošle godine, te europskog u Grossetu u lipnju ove godine. Na oba natjecanja je rušio svjetski rekord – u Dohi je koplje bacio 65,72, a u Grossetu dva centimetara dalje. Nažalost, u Riju nije uspio doći do medalje jer bacao daleko ispod svojih mogućnosti. Zlato je osvojio Uzbekistanac Aleksandar Svečnjikov s daljinom od 65.69 metara, pet centimetara kraće od Budetićeva svjetskog rekorda.

Komentiraj