Pogledajte završne revije studenata Francuskog modnog instituta

Screenshot YouTube

Nedavno su održane završne revije i predstavljanja studenata Francuskog modnog instituta, koji je mladim dizajnerima iz cijelog svijeta nudi postdiplomsko obrazovanje i bavljenje primijenjenim istraživanjima u području mode, dizajna i tekstilne industrije.

Veliki broj novih magistara umjetnosti je stvaranjem unikatnih kreacija htio pokazati načine kako moda može pomoći ljudima da se osjećaju zadovoljnije, neki su naglašavali moderne načine korištenja tradicionalnih tehnika pletenja i prirodnih materijala, drugi su se usredotočili na pronalaženje balansa između stvarnosti i mašte. Revije u segmentu pletenja (knitwear) su privukle pažnju brojnih modnih dionika svojom originalnošću i novim rješenjima.

Drugi video je prezentirao revije magistara umjetnosti u području muške mode. Većina muških dizajnera je bila inspirirana futurizmom i jednostavnim, ali izražajnim unisex rješenjima za svoje kreacije. Neki od stranih studenata su u svojim modernim revijama naglasili etnografsku ostavštinu svoje domovine.

Komentiraj