Pogledajte studentski film, govori o problemu zagađenja i brze mode

Screenshot YouTube

Studentski film ‘Epilogue’ na vrlo se zanimljiv način osvrnuo na problem globalnog zagađenja planeta i brze mode.

Autor filma je student, koji ga je predstavio u okviru svog završnog rada za diplomu na Londonskom fakultetu mode (London College of fashion), koji je dio Sveučilišta umjetnosti u Londonu.

Radnja filma prati djevojku, koja jedne večeri primijeti kako je nešto palo s neba te počinje čitati knjigu o zagađenju planete. Kraj svijeta je blizu, film o totalnom uništenju gleda i grupa njenih prijatelja. Kratke scene i odjevni predmeti, koji kroz velik dio filma lebde u zraku upozoravaju na nekontrolirano bacanje odjeće i trend brze mode. Već dulje vremena traje šira rasprava o brzom odbacivanju odjeće. Zaključeno je kako to negativno utječe na cijelu industriju, recikliranje i prerada su danas postali općeprihvaćeni, a nedavno su programe prikupljanja rabljenih odjevnih komada uvele i najpoznatije prodavaonice i butici.

Mladi student je na kraju filma vrlo domišljato završio svoju poruku, jer se lebdeća odjeća nakuplja iz ormara mnogih domova i postaje dio asteroida, koji su stvarna velika prijetnja Zemlji.

Komentiraj