OD DANAS: Pogledajte što sve donosi prva faza popuštanja

Kao što je Vlada i najavila, danas kreće prva faza popuštanja mjera. Ona obuhvaća odobrenje za rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkih centara.

Svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti (postolar, krojač, izrada ključeva, poslovnica turističkih agencija, foto-studio…).

Omogućuje se rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara.

Uvode se javne gradske i prigradske prijevozne linije i brze brodske linije za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom.

Omogućuju se treninzi sportašica i sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

 

Rad nedjeljom iznimno dopušten kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i onima na benzinskim postajama

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima iznimno je dopušten rad kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima i trgovinama na benzinskim postajama.

Sve prodavaonice i prodajni objekti dužni su se pridržavati svih općih protuepidemijskih mjera i preporuka HZJZ-a, poslodavci o tome moraju educirati svoje zaposlenike, a mjera se moraju držati i kupci.

Omogućuje se nastavak rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštivanje mjera fizičke udaljenosti (npr. postolar, krojač, izrada ključeva, poslovnica turističkih agencija, foto studio).

 

Komentiraj