Pogledajte kako izgledaju Božićni sajmovi u europskim gradovima

Screenshot YouTube

Brojne metropole, gradovi, manja mjesta i sela diljem Europe su ove godine predstavili vrlo lijepo uređene Božićne sajmove.

Ugođaj i atmosfera su, očekivano, upravo onakvi kakvi trebaju biti u očekivanju najveselijeg mjeseca u godini, a svaki od sajmova se ističe posebnostima i originalnošću.

Mediji ističu da Salzburg izgleda kao blagdanska slikovnica, prodavači na sajmu nude cijeli niz prigodnih darova. Topli napici, pjevanje božićnih pjesama i koncerti su neizostavan dio bogatog programa.

Sajam u Budimpešti je predstavio klizalište u čijem centru se nalazi velika okićena jelka. Svake večeri na zidu Bazilika sv. Stjepana se mogu vidjeti digitalne projekcije, koje tumače neke od najljepših blagdanskih priča. Izbor hrane i poslastica je bogat, a posjetitelji nakon napornog dana trebaju dobar zalogaj.

Klizalište je postavljeno i u belgijskom gradu Brugesu. Obrtnici su u glavnom finskom gradu Helsinkiju predstavili cijeli niz unikatnih rukotvorina, odjevnih predmeta, lutaka… Sajam i kućice u glavnom estonskom gradu Tallinnu su posebno lijepe.

Za dobru atmosferu, ugođaj i atrakcije su se pobrinuli i brojni talijanski gradovi, ali prednjače i glavni poljski grad Prag te glavni škotski grad Edinburgh.

Komentiraj