POGLED IZBLIZA: Ima novca i stanova, ali gdje su prijatelji?

Autor:

09.01.2018., Zagreb - Sasa Lekovic, predsjednik Hrvatskog novinarskog drustva. "nPhoto: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Javna “žalopojka” Bandićeve udovice da nema od čega živjeti jednako je informativno bezvrijedna kao snimka polugolog pijanog Zdravka Mamića koji pleše na stolu i urla u mikrofon dok mu iz džepova ispadaju novčanice. A i podjednako je iritantna. Kao novinaru neugodno mi je da se ozbiljni mediji time uopće bave. Ili, ako se već bave, što novinari ne postavljaju logična pitanja.

Vesna Bandić, udovica bivšeg zagrebačkog gradonačelnika, javno se požalila na svoju tešku sudbinu.

Između ostaloga jer suprugova mirovina na koju ima pravo iznosi 6800 kuna a zimi samo režijski troškovi u stanu gdje živi, tvrdi gospođa Bandić, “dobace” i do 6000 kuna.

Daleko od toga da sam “cijepljen” protiv empatije i da nemam razumijevanja za tuđu muku.

Ova me žalopojka ipak, ne sramim se priznati, ostavila ravnodušnim.

Za razliku od mnogih koji se ljuti na društvenim mrežama rugaju s medijskom ispoviješću udovice Milana Bandića.

Neki i vrlo grubo.

Meni je, kao novinaru, jedino pomalo neugodno da se ozbiljni mediji uopće bave “kukanjem” zbog nedostatka novca osobe koja je dva desetljeća bespogovorno živjela u obilju.

I to u obilju za koje je morala znati da ga njen suprug nije pribavio poštenim obavljanjem posla za koji je primao plaću.

Ili, ako se već mediji time bave, neugodno mi je što novinari ne postavljaju logična pitanja.

Naprimjer, za početak, gdje je Vesni Bandić onih 150 tisuća eura, za koliko je prodala ruševnu kućicu u centru Zagreba Anti Vlahoviću, predsjedniku Uprave Adris Grupe.

Stoga je ispovijest Vesne Bandić jednako informativno bezvrijedna kao snimka polugolog pijanog Zdravka Mamića koji pleše na stolu i urla u mikrofon dok mu iz džepova ispadaju novčanice.

A i podjednako je iritantna.

Stanovi i kuće u Samoboru, Zagrebu i Hercegovini plus silni milijuni

Ali kad je već “srcedrapateljna” priča gospođe Bandić objavljivanjem u medijima postala “javno dobro” neće škoditi da se njome još malo pozabavimo.

Udovica bivšeg zagrebačkog “šerifa” nije se požalila samo da ne može plaćati režije za stan “jer je veliki” nego i da će “ostati bez svega”.

Naime, pola tog velikog stana čije održavanje zahtjeva gotovo čitav iznos mirovine pokojnog gradonačelnika u vlasništvu je njegova brata.

A i pitanje je kako će završiti dioba ostale imovine.

Naprimjer one u Hercegovini.

Jer, žali se Vesna Bandić, pokojnikov brat se protivi da ta imovina pripadne Milanovoj supruzi i kćeri iako su za Milanovog života bili u dobrim odnosima.

I ne samo to.

“Ali sad se aktualizirao onaj postupak u kojem se traži 17 milijuna kuna za kampanju i ako to uspiju dokazati, uzet će nam i Samobor i Hercegovinu.” – jada se Bandićeva udovica.

Očito je za nju normalno da je do novca njezin suprug dolazio “muljanjem”, ali joj se ne čini poštenim da ona, kao njegova nasljednica, ostane bez svega za što se dokaže da je stečeno protuzakonito.

Ima toga još.

Pita se javno udovica Milana Bandića: “Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: ‘Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio.’ A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi, pa kod prijatelja… Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: ‘Gdje ti imaš sav taj novac?’ rekao bi mi: ‘Kod prijatelja’…”, rekla je Bandićeva udovica.

Pa, onda zapravo i nema problema.

Novac i drugu imovinu koju su čuvali za Milana Bandića ti prijatelji sigurno će vratiti njegovoj udovici.

Ili će bar netko od njih ponuditi Vesni Bandić nešto novca da može plaćati režije.

Mislim, ako ima.

Ne novca.

Prijatelja.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.