Marko Jurinec/PIXSELL

Podravka Slovencima prodala Studenac

Podravka je prodala svoju punionicu mineralne vode Studenac slovenskoj kompaniji Radenska.

Ugovor o kupoprodaji potpisan je danas, a preuzimanje bi trebalo biti realizirano do kraja godine.

“Po ispunjenju ugovornih preduvjeta te prijenosa ugovora o radu radnika na Studenac, Radenska d.o.o. će preuzeti poslovni udjel u Studencu, a što je predviđeno do kraja godine. Očekuje se da navedena transakcija neće negativno utjecati na rezultate poslovanja Grupe Podravka u tekućoj godini te da će u narednom razdoblju pozitivno utjecati na profitabilnost poslovanja”, navodi se u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

Iz Podravke navode da nakon prodaje biznisa pića, nastavljaju s razvojem portfelja hrane i lijekova te će se dodatno koncentrirati na internacionalizaciju svojih brendova.

Inače kompanija Radenska u vlasništvu je češke tvrtke Kofola.

Dobri rezultati Podravke u prvih šest mjeseci

Podravka je u prvih šest mjeseci imala odlične rezultate poslovanja. Prihodi od prodaje u prvoj polovici 2016. godine imali su rast od 26,2 posto i iznosili su 1.98 milijardi kuna.

Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 1.6 milijardi kuna,a što predstavlja rast od 34,3 posto, a rast se velikim dijelom pripisuje konsolidaciji Grupe Žito.

Prihodi od prodaje vlastitih marki proizvoda unutar Strateškog poslovnog područja Prehrana porasli su za 29,5 posto.

Prihodi od prodaje drugog Strateškog poslovnog područja Farmaceutika iznosili su 379,1 milijun kuna te su u odnosu na godinu ranije, usprkos negativnom utjecaju tečajnih razlika, porasli za 0,4 posto.

Komentiraj