PODRAVINA Privedeno 10 Roma, optuženi su da su prostituirali svoju djecu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Koprivničko-križevačka policija prošlog je jedna uhitila deset osoba s područja Đurđevca, Koprivnice, Drnja i Sigeca zbog optužbe za kaznena djela trgovanja ljudima, spolnog iskorištavanja djeteta, podvođenja i još nekoliko drugih kaznenih djela, piše Podravski.hr.
List piše kako je riječ o osobama romske nacionalne manjine, a među uhićenima su i dvije maloljetne osobe. Nakon ispitivanja pušteni su na slobodu.
“U ovom dijelu postupka ne mogu vam mnogo kazati osim potvrditi kako smo ispitali deset osoba od kojih su dvoje maloljetnici zbog kaznenog djela trgovanja ljudima i drugih kaznenih djela”, rekao je glasnogovornik varaždinskih tužitelja Darko Galić.
Podravski doznaje kako su među uhićenima bile i osobe koje su prodavale svoju djecu za seksualne usluge, ali i kupci, korisnici tih usluga.
Obitelj je nudila svoju djecu, djevojke od 14 do 18 godina, a sve se odvijalo prema dogovoru; kada bi se korisnici usluga zadovoljili, djevojku bi vraćali obitelji, a obitelj bi zauzvrat dobivala novac ili druge poklone različite vrijednosti.

Komentiraj