PODNIJELA OSTAVKU: Ministricu zaustavila policija zbog vožnje pod utjecajem alkohola

FaH

Dvadesetdevetogodišnja švedska ministrica koju su predstavljali kao nadu socijaldemokratske stranke, Aida Hadžialić, najavila je u subotu da podnosi ostavku pošto ju je policija zaustavila dok je vozila pod utjecajem alkohola.

Aida Hadžialić, ministrica za srednjoškolsku i izobrazbu odraslih, objavila je u subotu da ju je policija u Malmeu zaustavila i nakon kontrole izmjerila 0,2 promila alkohola u krvi, što je upravo granica koja se u Švedskoj smatra prekršajem.

“Bila je to najveća pogreška u mom životu (…) Preuzimam odgovornost. Obznanjujem da kanim podnijeti ostavku na ministarsku dužnost”, rekla je na tiskovnoj konferenciji u zgradi vlade u Stockholmu, vidljivo potresena.

“Shvaćam da su se mnogi razočarali u mene. I sama sam ljutita na sebe i iskreno mi je žao”, dodala je.

Hadžialić, rođena u Bosni, doselila se u Švedsku kao petogodišnjakinja 1992., kada je s roditeljima pobjegla pred ratom u Jugoslaviji.

Još u srednjoj školi uključila se u pokret socijaldemokratske mladeži, pa je s 23 godine izabrana u gradsko vijeće. Kada ju je ministar Stefan Loefven 2014. imenovao u vladu imala je samo 27 godina i tako je postala najmlađa ministrica u povijesti Švedske.

Komentiraj