Podignuta optužnica protiv 30-godišnjaka zbog ubojstva tinejdžerice čije je tijelo pronađeno umotano u tepih

 

Županijsko državno odvjetništvo u Velikog Gorici podignulo je optužnicu protiv 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, zbog ubojstva tinejdžerice čije je tijelo u veljači pronađeno umotano u tepih i odbačeno na stepenice stambene zgrade u Novom Zagrebu.

“Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je od 25. siječnja 2020. do 14. veljače 2020. u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao u Zagrebu, dopustio djetetu (2003.) da boravi s njime u tom stanu, pa iako znajući koliko joj je godina, ostavio joj na dostupnom mjestu svoju metadonsku terapiju te joj u više navrata davao na konzumaciju opojne droge tipa marihuana i amfetamin. Tereti ga se da je 14. veljače 2020. oko 20,00 sati, s ciljem da je usmrti, potiskivanjem jastuka na lice prekinuo joj dotok zraka uslijed čega je ona preminula, a potom je u jutarnjim satima 15. veljače 2020. njeno mrtvo tijelo umotao u tepih i ostavio ga na stepenicama podrumske prostorije obližnje zgrade”, navodi se u priopćenju DORH-a.

Predloženo je produljenje istražnog zatvora za okrivljenika, zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći te zbog opasnosti da ne počini isto ili teže kazneno djelo. Vijeće je zahtjev DORH-a usvojilo u četvrtak.

Mrtva djevojka u Novom Zagrebu pronađena umotana u tepih bila je maloljetna

Komentiraj