hina

Početak sjednice zagrebačke Gradske skupštine odgođen zbog neslaganja klubova oko minute šutnje

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine koja je trebala početi jutros u 9 sati odgođena je za 10,15 sati zbog neslaganja nekih klubova oko minute šutnje za generala Slobodana Praljku.

Odgodu početka sjednice za sat i 15 minuta za govornicom je objavio predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ). Rekao je da se sjednica odgađa na zahtjev klubova gradskih zastupnika.

Da se sjednica odgađa zbog neslaganja oko odavanja minute šutnje za generala Slobodana Praljka novinarima je otkrila gradska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih. Rekla je da su Klub Neovisni za Hrvatsku i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić predložili minutu šutnje za generala Praljka, “međutim, očito je da neki klubovi s tim imaju veliki problem”.

“Radi se o prijedlogu našega Kluba i prijedlogu samoga predsjednika Skupštine gospodina Andrije Mikulića da se održi minuta šutnje za preminuloga generala Praljka, međutim, očito je da neki klubovi s tim imaju veliki problem kao što je, evo, na žalost jučer do ovog tragičnog događaja došlo upravo zbog toga što su mnogi i od tih današnjih aktera koji ne žele u tomu sudjelovati zapravo na neki način doprinijeli tomu da se taj jedan tragični teatar u Haagu održi ne samo jučer nego i svih proteklih godina”, izjavila je novinarima Esih nakon što je Mikulić odgodio početak sjednice.

Na pitanje koji klubovi ne žele minutu šutnje, Esih je rekla da ne zna. “O tomu ne znam. Bio je sastanak klubova tako da ćemo o tome dodatno svi morati čuti još”, rekla je Esih.

Komentiraj