Počeli radovi na zagrebačkoj obilaznici

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su u ponedjeljak da su počeli pripremni radovi na sanaciji prijelaznih naprava na mostu Sava, na dionici čvora Kosnica i čvora Ivanja Reka na zagrebačkoj obilaznici, zbog čega su mogući zastoji i kolone.

“Obzirom da se radovi izvode na obilaznici grada Zagreba, gdje je svakodnevni promet vrlo gust, za očekivati je mogućnost stvaranja zastoja i kolona vozila u zoni gradilišta za vrijeme vršnog prometa, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje i strpljenje”, priopćio je HAC.

Zbog kvalitetnije organizacije prometa te povećanja sigurnosti korisnika prilikom izvođenja radova, prije početka sanacije proširit će se postojeći službeni prolazi prije i poslije mosta, u svrhu bolje protočnosti prometa za vrijeme radova.

Radovi na proširenju počet će danas i trajat će sedam dana. Tijekom tog razdoblja promet će se voditi kolnikom u smjeru Lipovca s po dvije sužene prometne trake.

Radovi na sanaciji prijelaznih naprava na mostu Sava započet će idućeg ponedjeljka, kada će za promet biti zatvoren kolnik u smjeru Lučkog dok će na drugom kolniku, u smjeru Lipovca, biti uspostavljena dvosmjerna regulacija prometa s po dvije sužene prometne trake za oba smjera kretanja.

Gdje god to tehnologija dozvoljava, radovi će se izvoditi u 24-satnom režimu. Predviđeno trajanje radova u svakom smjeru je 45 dana, uključujući i vikende.

HAC napominje da je izvođenje radova i sanaciju objekata te pripadajuće infrastrukture moguće organizirati samo u relativno kratkom vremenskom razdoblju od dva mjeseca (kraj turističke sezone i početak zimskog održavanja).

S obzirom na to da je most Sava u eksploataciji gotovo 40 godina, svake godine treba sanirati određene dijelova kako bi se očuvala kvaliteta objekta i sigurnost prometa, ističe HAC.

Komentiraj