Počela sjednica Središnjeg odbora HDZ-a

Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a počela je popodne u baranjskome mjestu Karancu, a predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je uoči sjednice kako će razgovarati o političkim aktualnostima i cjelokupnoj političkoj situaciji.

“Ovo je redovita sjednica jer sutra imamo posebnu konferenciju, zajedno sa Zakladom Hrvatskoga državnog zavjeta i Zakladom ‘Konrad Adenauer’, posvećenu investicijama, i odlučili smo se za početak političke sezone staviti to na raspravu na našem Središnjem odboru. Mislim da je pravo vrijeme da se najuže vodstvo i sva tijela stranke upoznaju s političkim aktualnostima”, rekao je Plenković uoči sjednice odgovarajući na upit novinara o temama Središnjeg odbora.

Na novinarski upit hoće li biti razgovora o prosvjedu u Vukovaru, koji je najavio gradonačelnik Ivan Penava, Plenković je odgovorio: “Bit će. Ima cijela aktualna politička situacija. Bit će o svemu razgovora.”

Član Središnjeg odbora i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izjavio je uoči sjednice kako će razgovarati o političkoj situaciji, planovima HDZ-a, potezima poput porezne i mirovinske reforme i stanja u Uljaniku.
Na upit hoće li razgovarati o najavljenom prosvjedu u Vukovaru, odgovorio je kako će, među ostalim, i o tome razgovarati, ali da “naglasak stavlja na poreznu i mirovinsku reformu te druge teme koje članovi stranke moraju dobro poznavati kako bi ih poslije mogli politički zastupati”.

Jandroković je na upit o mogućnosti prijevremenih parlamentarnih izbora ponovio kako “neće biti prijevremenih izbora”.
“Imamo parlamentarnu većinu koja je stabilna i nastavljamo s radom. Koncentrirani smo na program Vlade, na provođenje politika koje smo si zadali. Dakle, vjerovatno ne bismo išli u poreznu i mirovinsku reformu da planiramo prijevremene izbore”, poručio je Jandroković.

Komentiraj