SANDRA ZELJKO, TAJNICA PREDSJEDNIKA VLADE Andreja Plenkovića i bivša tajnica Tomislava Sauche čiji je iskaz bio među ključnima u istrazi oko afere Dnevnice, 2011. je posudila novac od alkarskog vojvode Ante Vučića, a on ju je tužio kad dug nije vratila

Sandri Zeljko, bivšoj tajnici Tomislava Sauche i ključnoj svjedokinji u istrazi o nestanku više od pola milijuna kuna isplaćenih na ime lažnih dnevnica savjetnicima bivšeg premijera Zorana Milanovića, pravomoćnom presudom određeno je da mora vratiti iznos od 17 tisuća kuna s pripadajućim kamatama koji je posudila od alkarskog vojvode Ante Vučića. Ta informacija dospjela je do Nacionala prošlog tjedna, kada je Sandra Zeljko od anonimne tajnice u Vladi preko noći postala medijski eksponirana.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakTEMPERATURE DO 15°C Umjereno oblačno, moguća mjestimična kiša
Sljedeći članakSAD Desetak židovskih centara primilo prijetnje
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.