PLENKOVIĆ: “Zabrinula me izjava Milorada Batinića”

Premijer Andrej Plenković u petak je dao izjavu za medije povodom ‘zelenog svjetla’ kojeg je Dubravka Šuica sinoć dobila u Europskom parlamentu, a komentirao je i HNS-ov zahtjev za većim plaćama prosvjetarima te stanje u koaliciji.

“Vidjeli ste saslušanje, Vlada je predložila Šuicu, ona je tri puta izabrana u EP”, rekao je Plenković čestitavši Dubravki Šuici na velikom postignuću. “Šuica je jučer pokazala visoki stupanj informiranosti o problematici kojom će se baviti”, dodao je premijer.

“Ona je prošla na Odboru za pravna pitanja, bez ikakvog upitnika. On je spriječio dvoje kandidata da postanu povjerenici, kod nje nije”, kazao je premijer o pitanju imovinske kartice Dubravke Šuice.

Na pitanje o HNS-ovu zahtjevu za većim plaćama u prosvjeti, premijer je kazao: “Mene je malo više zabrinula izjava Milorada Batinića, a što sam mu i rekao sad na sastanku”. Podsjetimo, Batinić je novinarima kazao kako HNS nije zadovoljan ‘Plenkovićevim statičkim djelovanjem’. Na novinarsko pitanje što mu je Batinić rekao, Plenković je odgovorio da je kazao da on to nije tako mislio.

“Učitelji će za rujan dobiti dva posto veću plaću. Otkad traje naš mandat mi smo dizali plaće”, rekao je Plenković i dodao da nema nikoga u Vlad tko ne bi želio povećati plaću za 25 posto osnovice. “No moram voditi računa o ukupnom iznosu sredstava koje imamo. To su iznosi koji se odnose na veliki broj ljudi… Najlakše se zaduživati i povećavati svima plaće. Moramo naći neki balans. Poanta je da napravimo ono što je održivo. To je smisao i zato mi se ne sviđa da netko od koalicijskim partnerima ode u medije koja ima takav odjek”, rekao je premijer.

Komentiraj