Robert Anic/PIXSELL

PLENKOVIĆ PROGLASIO POBJEDU “Uvjeren sam da ću imati privilegiju formirati stabilnu Vladu”

Umjesto glazbene pratnje Thompsona, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na pozornicu je stigao uz zvuke pjesme ‘Eye of the Tiger’ iz legendarnog filma ‘Rocky’. “Hvala svima dali ovako jasnu potporu HDZ-u. Čestitam i svim ostalima koji su ušli u Sabor. To je važno za demokraciju i stabilnost institucija”, naglasio je na početku Plenković.

Kaže kako su prije dva mjeseca bili u izrazito nezahvalnom položaju. “Imao sam nekoliko ciljeva. Prvo, da HDZ kao stožernu hrvatsku stranku jasno profiliramo u desni centar gdje ju je oduvijek vidio i stvarao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman i naši utemeljitelji. Mislim da smo svi zajedno, u jednom rekordno kratkom roku upravo to i učinili. Takav pristup, takva orijentacija HDZ-a naišla je na plodno tlo svih naših članova i organizacija. Mislim da smo u ovoj ljetnoj kampanji uspjeli unijeti novu kulturu komunikacije i dijaloga, temeljiti kampanju na programu, koji je bio utemeljen na budućnost, gospodarstvo, demografsku politiku… “, istaknuo je Plenković.

Predsjednik HDZ-a je rekao da je uvjeren da će imati privilegiju formirati stabilnu Vladu. “Sutra stvaramo platformu za razgovore s partnerima. Iduća vlast će biti na korist hrvatskih građana, bit će europski orijentirana”, rekao je Plenković i dodao da će voditi brigu o mladima, hrvatskom selu i ruralnom razvoju. “Još jednom ponavljam da smo otvoreni za suradnju s onim strankama koje su nam programski i svjetonazorski bliske”, dodao je.

“HDZ je pokazao da smo vrlo brzo ponovno pridobili povjerenje naših građana. Od sutra krećemo u dogovore kako bi Hrvatska dobila stabilnu Vladu na čelu s HDZ-om”, zaključio je Plenković.

Komentiraj