HINA / Denis CERIĆ

Plenković primio redatelja filma “General” Antuna Vrdoljaka i glumca Gorana Višnjića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak redatelja filma “General” Antuna Vrdoljaka, glavnog glumca u filmu Gorana Višnjića, koji će utjeloviti lik generala Ante Gotovine, te Andriju Vrdoljaka, zaduženog za produkciju, priopćeno je iz Vlade.

Antun Vrdoljak i Goran Višnjić upoznali su predsjednika Vlade s napretkom u snimanju filma koji obrađuje teme iz Domovinskoga rata, neke od ključnih vojno-redarstvenih operacija, ratni i životni put generala Ante Gotovine i hrvatskih dragovoljaca.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo što se filmom želi objektivno i istinito prikazati činjenice i povijesne okolnosti iz tog razdoblja pobjedničke Hrvatske vojske, kao i uvjerenje da će film i serijal zasigurno doprinijeti popularizaciji Hrvatske vojske i vojnog poziva.

Logističku potporu i pomoć pri snimanju filma “General”, sukladno Odluci Vlade iz ožujka ove godine, pruža Ministarstvo obrane.

Uz predsjednika Vlade stoga su bili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov, navodi se u priopćenju.

Komentiraj