Plenković primio predsjednika Vrhovnog narodnog suda Kine

Autor:

Zagreb, 24.04.2017. - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkoviæ primio je predsjednika Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qianga Zhoua. Na fotografiji Andrej Plenkoviæ, Qiang Zhou. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qiang Zhouom koji je pohvalio dosadašnju suradnju s Vrhovnim sudom Hrvatske, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Uz premijera na sastanku su bili i ministar pravosuđa Ante Šprlje te Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda na čiji poziv u Hrvatskoj boravi njegov kineski kolega.

Plenković je pozdravio suradnju  između Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine i Vrhovnog suda Republike Hrvatske te ocijenio da će posjet doprinijeti razvoju ukupnih odnosa i razumijevanju načina funkcioniranja pravosudnih sustava dviju zemalja.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda Kine pohvalio je dosadašnju suradnju sa srodnim tijelom u Hrvatskoj, navodi se u tekstu priopćenja.

Qiang Zhou je izrazio zadovoljstvo potpisanim Memorandumom o suglasnosti između dvaju vrhovnih sudova o pravosudnoj  razmjeni i suradnji. Također je istaknuo da je suradnja u pravosuđu važna i u kontekstu razvoja gospodarske suradnje, posebice investicija i trgovinske politike.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda NR Kine osim Hrvatske posjetio je Švicarsku, Portugal, Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) i Svjetsku organizaciju za  intelektualno vlasništvo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)