Plenković predstavlja “Zaposli se u Hrvatskoj”

hina

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će u utorak na javnom predstavljanju kampanje „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću, te ističu da je Vlada ove godine osigurala više od 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja.

 Uz predsjednika Vlade na predstavljanju kampanje bit će ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić. Cilj kampanje je informirati nezaposlene, poslodavce i javnost o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i programa za poticanje zapošljavanja koji se sufinanciraju sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Hrvatska Vlada je ove godine osigurala više od 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja, što je najveći iznos izdvojen do sada za zapošljavanje u Hrvatskoj.

Za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je 1,6 milijardi kuna, a 900 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda osigurano je za provedbu specijaliziranih programa, poput programa „Zaželi“, navodi se u priopćenju.

Komentiraj