Plenković opet o poreznoj reformi, padu stope inflacije, rastu prosječne plaće…

Autor:

02.10.2023., Zagreb - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic primio je predsjednika Vlade Republike Albanije Edija Ramu, koji boravi u sluzbenom posjetu Hrvatskoj. Izjave za medije nakon sastanka. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak poslijepodne, premijer Andrej Plenković govorio je o poreznoj reformi te ponovio da je cilj porezno rasterećenje najugroženijih i rast neto plaća građana.

Nakon što paket bude dovršen, prvo čitanje u Saboru biti će prije ljetne stanke, a drugo čitanje na jesen kako bi stupio na snagu 1. siječnja 2024., najavio je.

Ponovio je i da je Vlada rasteretila hrvatske građane i gospodarstvo u više krugova poreznih reformi za više od 11 milijardi kuna, kao i da su prihodi županija, gradova i općina od 2017. ukupno narasli za 11 milijardi kuna.

Premijer je govorio i o padu stope inflacije, smanjivanju udjela javnog duga u BDP-u, revidiranju naviše projekcija rasta za ovu godinu, suficitu u proračunu za 2022., zadržavanju investicijskog kreditnog rejtinga te o rastu prosječnih plaća na 1.100 eura neto.
Na kritike oporbe da je riječ o predizbornom potezu, Plenković je odgovorio da se cijela njihova retorika na to svodi već godinu dana, navodi N1.

Olujić: “HDZ treba rušiti svim dopuštenim sredstvima, jer je svaki dan njihova opstanka…”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.