Plenković o ‘žetončićima’: “Ako netko svojevoljno podrži neki zakon, to je u redu. Mi to nećemo tražiti”

Sastao se vrh HDZ-a, a teme sastanka bile su aktualna politička situacija, između ostaloga početak zasjedanja Sabora u srijedu, ali i izbor čelne osobe Vrhovnog suda. Premijer Plenković osvrnuo se nakon sjednice na teme o kojima su razgovarali.

“Razgovarali smo o dinamici epidemije. Osobe koje su preminule, većinom nisu bile cijepljene pa ponovo apeliram na cijepljenje. Dobro je da se može cijepiti u ljekarnama, ali u ovom trenutku naši ljekarnici trenutno tu dozvolu nemaju”, kazao je Plenković.

Dodao je i kako će se u srijedu u 10 sati održati sastanak o bankama i prešutnim prekoračenjima.

Komentirao je i početak saborskog zasjedanja i tzv. podebljavanje saborske većine.

“Cijelo ovo ljeto o SDP-u i Domovinskom pokretu su nametnuli komentatori. Niti ja, niti itko drugi, niti između redaka, posebno netko iz HDZ-a nije rekao da će razgovarati s nekim ne bi li mi povećali saborsku većinu. Mi slušamo teze ljudi koji su protiv HDZ-a. Nikakva nevidljiva ruka nije destabilizirala Domovinski pokret ili dovela do raspada saborskog kluba SDP-a. To su njihovi problemi. To je uvredljivo. Ako netko svojom voljom kaže ja bi podržao taj zakon, to je sasvim u redu. Da ćemo mi ići tražiti, dozivati, to se ne događa”, kazao je.

“Poziv za sastanak sa mnom prije formiranja Vlade su odbili SDP, Domovinski pokret, Centar, Možemo – svi su odbili. Za Banske dvore. To je bilo prije formiranja vlade”, dodao je Plenković.

Komentirao je i izbor čelnog čovjeka Vrhovnog suda. “Mi ćemo stav sudaca primiti na znanje, nakon rasprave u četvrtak i javnost će se upoznati s kandidatima. Dopustimo da saborski odbor obavi saslušanja kandidata”, rekao je Plenković.

Komentiraj