Plenković o uhićenjima: “Svako tko se utvrdi da je kriv će odgovarati”

 

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na početku sjednice Vlade, komentirao današnju policijsku akciju u kojoj je priveden predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević i još desetak osoba.

“Zadaća svih tijela, osobito pravosudnih tijela, DORH-a, USKOK-a… da nepristrano rade svoj posao. Ta poruka borbe protiv korupcije je stalna, to dokazuje naš mandat, naša vlada se za to zalaže konkretnim aktivnostima te dajemo podršku DORH-u, USKOK-u, PNUSKOK-u… Svako tko se utvrdi da je kriv će odgovarati”, rekao je premijer.

“Nećemo više komentirati. Komentirat ćemo kad se upoznamo ozbiljnije sa sadržajem ovoga što je u tijeku, ali stav je čvrst i jasan i tako ćemo voditi našu politiku”, dodao je.

Podsjetimo, od jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtci Janaf. Pretresi su u tijeku. Neslužbeno se doznaje da je priveden šef Janafa Dragan Kovačević. Predmet interesa DORH-a su i dva saborska zastupnika, Dražena Barišića (HDZ) i Vinka Grgića (SDP).

Komentiraj