PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: “Bilo bi bolje da šuti”

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u utorak je iz Bruxellesa komentiro izjavu bivšeg premijera i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića.

“Netko tko je uspio par dana prije nego što smo ušli u Europsku uniju uništiti ugled u najvažnijoj zemlji članici, bolje mu je da šuti”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Milanović je u ponedjeljak na svom Facebook profilu komentirao odabir kandidata za šefa Europske komisije, kao i potporu koju je premijer Andrej Plenković izrazio Manfredu Weberu.

“Još uvijek se nadam da Plenković može postati predsjednik Europske komisije. Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je. I nepametno u trenutku u kojem Njemačka, koju još uvijek predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotno stajalište i podržava, ipak prihvatljivog, Timmermansa za šefa Europske komisije. Plenković i dalje podržava Webera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku”, kazao je, između ostalog Milanović u objavi na Facebooku.

Milanoviću je sinoć stigao odgovor i iz HDZ-a. Oni su poručili da Plenković štiti nacionalne interese i snažno je pozicionirao Hrvatsku u Europskoj uniji. Milanoviću je HDZ poručio da je smiješno da upravo on, koji se proslavio izglasavanjem sramotnog Lex Perković koji je Hrvatsku i prije ulaska u članstvo EU posvađao s brojnim partnerima, upozorava na navodnu “štetu” koju će Hrvatska trpjeti u EU.

Komentiraj