PLENKOVIĆ O KARAMARKU: “Tko god se želi igrati demokracije i izbornog programa, neka se igra”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je, nakon sastanka s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, komentirao najavu Tomislava Karamarka, bivšeg predsjednika stranke, da ‘ozbiljno razmišlja’ o ponovnoj kandidaturi za čelnika HDZ-a.

Karamarko je, podsjetimo, prije nekoliko dana kazao da ga je na ovu odluku nagnalo stanje u stranci, koja se, kako je rekao, sve više udaljava od svojih birača.

Plenković je danas rekao kako nema razloga polemizirati s Karamarkom. “Čovjek je vodio stranku prije više od 3 godine, sami su srušili svoju vladu, ne uspjeli se rekonfigurirati s parlamentarnom većinom, napustio je tu dužnost”, rekao je novinarima Plenković u Opatiji.

Plenković je rekao kako se njegvim dolaskom na čelo HDZ-a 2016. godine, stranka brzo digla na noge, dobila povjerenje birača i slavila na izborima.

“Nismo se ni od koga udaljili, politika koju vodimo zdrava je i ja vjerujem u razboritost birača, vide gdje tko zemlju vuče. On je imao svoju priliku”, poručio je predsjdnik HDZ-a.

S Karamarkom, svojim mogućim protukandidatom na unutarstranačkim izborima, kaže nije se čuo. “Ne vidim razloga da bih ja bio iznenađen njegovim potezom. HDZ je demokratska stranka, ima procedure, svatko tko ima ideje može izaći sa svojom platformom. Tko god se želi igrati demokracije i izbornog programa, neka se igra”, poručio je Plenković.

Zaključio je kako ne vidi razlog kako bi moguća previranja u HDZ-u mogla naštetiti predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović.

Komentiraj