PLENKOVIĆ ‘Očekujem istragu oko fabriciranih SMS-ova’

HINA/ Daniel KASAP

Premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, javlja N1.

Premijera su novinari upitali misli li da Milijan Brkić stoji iza prosvjeda u Vukovaru, na što je on odgovorio da je stav HDZ-a da HDZ ne stoji iza prosvjeda.

“Što se tiče eventualne manipulacije ili zlouporabe prosvjeda, mislim da smo tu također bili sasvim jasni. Stav HDZ-a je da HDZ kao stranka ne stoji iza tog prosvjeda, to je prije svega, koliko ja razumijem, apel gradonačelnika Penave, s obzirom na sve žrtve koje su se dogodile u Vukovaru i na jedno ozračje gdje ta vrsta neprocesuiranja tih zločina predstavlja problem”, izjavio je premijer, dodavši kako ne zna zašto je Branimir Glavaš prozvao Brkića jer se nije čuo ni s jednim od njih dvojice.

“Ja se nisam čuo ni sa Brkićem, on je bio na putu, pokušao sam ga dobiti prije sat vremena, nisam ga dobio. Što se tiče gospodina Glavaša, razgovarat ćemo na idućem sastanku kad ga vidim, ali koliko sam ja pročitao tu izjavu, riječ je o nekim aktivnostima otprije četiri do pet godina, tako da ne vidim točno kako govori o ovoj poveznici”, smatra.

Upitan vidi li vezu između Brkića i najnovije afere USKOK-a o krivotvorenim porukama, Plenković je rekao kako očekuje istragu.

“Sjećate se da je prije otprilike pola godine došlo i do određene informacije da su i neki navodni SMS-ovi između mene i tadašnje potpredsjednice Vlade bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz, to se moglo i bez da ste nekakav forenzičar modernih tehnologija shvatiti da je riječ o fabriciranim informacijama, što se i ispostavilo. Sve u vezi ove afere očekujem od nadležnih tijela da sve istraže, apsolutno sve istraže.”

SENZACIONALNO Varga otkrio Uskoku da ga je s Mamićem spojio Karamarko

 

Komentiraj