Plenković ne otkriva kandidata za Zagreb

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nije otkrio ime stranačkog kandidata za gradonačelnika Zagreba nakon što je HDZ u ponedjeljak poslije podne održao sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Plenković nije potvrdio da će kandidat biti iz gradskog HDZ-a niti da se radi o Mislavu Hermanu, prenio je N1.

“Bit će sigurno član HDZ-a, kandidat koji je jako dobar i koji mislim da može ostvariti dobar rezultat i biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to u biti i bolji izbor nego što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem jer je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobijedi”, rekao je Plenković.

“Mi smo proveli konzultacije u županijskim organizacijama. Riječ je o inicijativi gradskog odobra HDZ-a. Riječ je o kandidatu koji je jako dobar. Mislim da je to na kraju u biti bolji izbor nego ovo što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem”, rekao je Plenković.

“Sve što je izašlo nakon što je Vanđelić odustao od angažmana je neistinito”, dodaje.

Osvrnuo se i na raspuštanje zagrebačkog SDP-a. “To su njihove odluke. Meni je oduvijek bio simpatičan Maras, ali su ga eto, otpustili”, rekao je Plenković.

Komentiraj