Plenković: “Nagradit ćemo sugrađane za strpljenje”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da treba nagraditi sugrađane koji su pokazali veliku dozu odgovornosti i strpljenja, prenio je HRT.

“Mi u ovom trenutku razmišljamo o nekoliko iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi”, rekao je premijer.

Poručio je kako s velikim oprezom prate što se zbiva u drugim zemljama, kao i da su posebno zabrinuti zbog novog soja koji se pojavio kod većeg broja ljudi u Južnom Tirolu.

“Odmah smo reagirali i stavili one koji dolaze iz Južnog Tirola u istu skupinu zemalja odakle imamo zabranjen dolazak državljana. Nastojat ćemo zaštititi Hrvatsku s režimom na granici koji nam omogućuje da ne dođe u većoj mjeri do novih sojeva. Bit ćemo oprezni, pratimo što se zbiva u drugim zemljama. Sve što budemo donosili bit će oprezno, zdravorazumski, u mjerama koje mogu biti prihvatljive u veljači koja je zimski mjesec”, rekao je.

Osvrnuo se i na vijest da se rektor Damir Boras cijepio preko reda poručivši kako je važno da se poštuje plan cijepljenja koji je donijela Vlada.

“Iznenadila me ta činjenica, mislim da je na tom tragu bio danas i stav ministra zdravstva. Važno je da smo danas dobili bitne nove informacije koje nas upućuju na zaključak da ćemo u veljači i ožujku osigurati za građane više od 600.000 doza što će omogućiti znatno veće procjepljivanje. Očekujem da se tom dinamikom nastavi dostava cjepiva tijekom proljeća, što je preduvjet i za revitaliziranje gospodarstva, pripremu sezone i ekonomski oporavak”, rekao je.

Istaknuo je da je prioritet zaštititi građane starije dobi. Podsjetio je i na poruku WHO-a da je cjepivo AstraZenece dobro i za starije od 65 godina. “Sva tri cjepiva su prema ovome što znamo jednako pouzdana i dobro je da se što veći broj sugrađana procijepi”, poručio je.

Komentiraj