Plenković: “Moj dojam je bio da je Vanđelić zainteresiran, ne znam što se dogodilo da je odustao”

Damir Vanđelić ne ide u utrku za gradonačelnika Zagreba kao kandidat HDZ-a, potvrdio je to sam Vanđelić u srijedu na konferenciji za medije na kojoj je predstavio dosadašnje aktivnosti Fonda za obnovu, sve troškove Fonda, te isplate naknade šteta uzrokovanih potresom.

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo”, rekao je Vanđelić i dodao da je osoba koja drži do svoje riječi. “Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova. Osim što će riješiti probleme, ima potencijal za ukupno gospodarstvo. To je jako značajno i smatram da je to jedna od najvažnijih stvari koje možemo napraviti za ovaj grad”, kazao je i zahvalio se svima koji su izrazili podršku njegovoj kandidaturi.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je, na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade, odgovorio na novinarsko pitanje o propalom dogovoru s Damirom Vanđelićem.

“Moj dojam je bio da je zainteresiran za to. Što se dogodilo u posljednje vrijeme da odustane, to ne znam. Htjeli smo ga podržati kao nadstranačkog kandidata. Netočno je da HDZ želi daljnju suradnju s gradonačelnikom, to je netočno i iritantno koliko je krivo”, rekao je Plenković, a na pitanje hoće li onda Mislav Herman biti kandidat HDZ-a, Plenković je rekao da će se o tome dogovoriti sljedeći tjedan.

Govoreći o drugim kandidatima rekao je: “Zdravko Marić nije ‘na stolu’, ministri imaju svoje zadaće. Ni Grabar-Kitarović nije opcija, ona ima više ambicije za međunarodne aktivnosti.”

Komentiraj