PLENKOVIĆ ‘Mislim da ćemo naći odgovarajuća sredstva za policiju’

Premijer Andrej Plenković komentirao je zahtjeve nekoliko sindikata policije. Sindikati žele razgovor s premijerom na temu poboljšanja njihovih materijalnih prava.

“Ministar Davor Božinović razgovara s predstavnicima sindikata policije, ima ih čitav niz, reprezentativni, oni koji nemaju dovoljan broj članova da bi bili reprezentativni.

Ono što mi radimo da vrlo skoro nađemo aranžman, kao što smo govorili u konteksu koji je nedavn bio, unaprijediti materijalni status i položaj policije koja čuva hrvatsku granicu i objavlja druge zahtjevne zadaće i mislim da ćemo tu naći iznaći odgovarajuća sredstva”, kazao je premijer, javlja N1.

Premijer se osvrnuo i na izjave predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića koji je HDZ nazvao “zločinačkom strankom”.

“Kandidat koji je u ranijim fazama više nego dovodio u pitanje ulogu predsjednika sada je doživio iluminaciju pa želi biti predsjednik, a stranka kojoj je on bio na čelu i bio predsjednik Vlade koji je zadužio Hrvatsku za 70 milijardi,  smanjivao plaću profesorima, dodatke… Uvjeren sam da ljudi ne pate od amnezije i pamte tko je što učinio”, poručio je premijer, dodavši da će na izborima pobijediti HDZ-ova kandidatkinja.

“Hrvatski narod zna kome treba dati povjerenje, a to sigurno nije on, a sigurno jest Kolinda Grabar-Kitarović”, zaključio je Plenković.

Komentiraj