Premijer Plenković rekao je da izjava Nade Murganić o kojoj bruji cijela zemlja (“tako je to u braku”) nije bila najsretnija, prenosi N1.

“Htio bih vratiti priču nazad. Kad je došlo do javne objave informacije o problemima Tomaševićeve supruge, HDZ je donio odluku da raspusti organizaciju u Požeško-slavonskoj županiji. Vrlo jasne poruke smo poslali županu Tomaševiću. Jednoglasno smo riješili da se Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke. Reagirali smo vrlo čvrsto i odlučno. Što se tiče postupka, to je stvar pravosuđa na koji ni ja, ni Vlada ne možemo utjecati. Izjava ministrice nije bila najsretnija, ali što se tiče teme suzbijanja nasilja u obitelji, pozicija nam je jasna i čvrsta”, kaže Plenković.

Za Kineze, koji će graditi Pelješki most, rekao je da su izabrani kao najbolji ponuditelj.

Komenitirao je i situaciju oko arbitraže sa Slovenijom.

“Mi se u cijeloj situaciji ponašamo odgovorno i zrelo. Ne poduzimamo jednostrane poteze koji bi pogoršali odnose. Želimo dijalogom i dogovorom riješti otvoreno granično potanje. Bliže smo rješenju nego što se može naslutiti iz javnog ozračja. Pojasnili smo svoj stav i Sloveniji i EU. Želja EK je da se problem riješi. Mislim da model koji smo predstavili može biti temelj za pronalazak konačnog rješenja. Ne vidim temelja za tužbu jer mi ne kršimo nijedan element pravne stečevine EU. Ako Slovenija krene u u ofanzivu, znat ćemo odgovoriti”, rekao je premijer.

Komentiraj