Plenković: “Hrabrost branitelja obvezuje da štitimo dignitet Domovinskog rata”

Autor:

18.11.2023. Vukovar -Obiljezavanje Dana sjecanja na zrtvu Vukovara 1991. - 2023. Program „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“ krece u 10:00 sati u krugu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ Vukovar gdje ce prigodni program izvesti Klapa „Sv. Juraj“ HRM, Najbolji hrvatski tamburasi i glumac Darko Milas., nakon toga ulicama grada Vukovara  krenuti ce Krizni put - Kolona sjecanja do Memorijalnog groblja. Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenkovic. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kako hrabrost hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali živote za slobodu Hrvatske obvezuje da štitimo dignitet Domovinskog rata i radimo za boljitak Hrvatske.

“Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odajemo počast hrvatskim braniteljima i svima koji su dali živote za slobodu Hrvatske. Njihova hrabrost obvezuje nas da štitimo dignitet Domovinskog rata i radimo za boljitak Hrvatske”, objavio je Plenković na društvenoj mreži X.

Pod geslom “Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu” u Vukovaru se u subotu obilježava 32. godišnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu tijekom kojega je u tom istočnoslavonskom gradu ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 ih se još vodi nestalima.

U spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je nakon tromjesečne opsade pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi slomljena obrana Vukovara, gradskim ulicama u Koloni sjećanja proći će tisuće domoljuba iz svih dijelova Hrvatske.

Počast poginulima će se odati i polaganjem ruža i vijenaca, a bit će održana i misa.

Obilježavanju će, među ostalima, nazočiti i predsjednici Republike, Vlade i Sabora – Zoran Milanović, Andrej Plenković i Gordan Jandroković, ministri te izaslanstva političkih stranaka i dr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.