PLENKOVIĆ: “Da postoji neka nevidljiva ruka koja utječe na DORH, istrage ne bi bilo”

Premijer Andrej Plenković u subotu je iz Požege komentirao parlamentarne izbore, koji se održavaju 5. srpnja.

“Mi smo projekt Slavoniju u prošloj kampanju najavili kao prioritet, ugovoreno je preko 12 milijardi, realiziramo projekte, Vlada i ministri su prisutni u Slavoniji, mislim da će birači, poučeni iskustvom na predsjedničkim izborima, dobro promisliti kome će dati povjerenje, bira se hoćete li ići na one za koje znate tko su i što su, koji su osigurali zdravlje, radna mjesta, gospodarski rast. Noćas je Fitch Hrvatskoj zadržao kreditni rejting, to znači da nam vjeruje, vide otpornost, znanje i povjerenje da se mjerama za gospodarski opravak što prije vratimo razinu od prije”, rekao je Plenković novinarima nakon sudjelovanja na sjednici ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Ponovno se dotaknuo predsjednika SDP-a Davora Bernardića. “Izbor za predsjednika Vlade je u konačnici između Bernardića, koji se se svojim izjavama toliko puta diskvalificirao za bilo koju ozbiljnu funkciju, mene kao aktulanog predsjednika Vlade i grupacije koje su tu s jednim ciljem, što su pokazali na predsjedničkim izborima, a bilo je jasno kod Škore i Mosta, oni su za biračko tijelo od centra na desno zaslužni što imamo SDP-ovog kandidata na Pantovčaku”, kazao je.

Što se afere Vjetroelektrane i njegovih komentara o nezadovoljstvu probijanjem mjera praćenja tiče, Plenković kaže: “Da postoji neka nevidljiva ruka koja utječe na DORH i policiju, istraga se ne bi dogodila,. To je ta razlika poštovanja neovisnog djelovanja policije i DORH.a , za mene i povjerenje građana u policiju, DORH i sud je ključno da se otkrije tko unutar sustava probija mjere, to je za njih ključno, nije ovo prvi put, neka se potrude i jedni i drugi i treći saznati kako im se to dogodilo”.

Smatra i da afere s bivšim članovima stranke Alojzom Tomaševićem i Ivanom Penavom, te bivšim ministrima Gabrijelom Žalac i Tomislavom Tolušićem neće naštetiti HDZ-u u Slavoniji tijekom izbora.

Komentiraj