Pink podržala odluku norveških rukometašica jer su odbile odjenuti bikini

Pink se ponudila platiti kaznu rukometne reprezentacije Norveške koja je sudjelovala na Europskom rukometnom prvenstvu na pijesku za žene koje je održano u Bugarskoj nakon što su kažnjene zbog nošenja kratkih hlača umjesto bikinija tijekom nedavno održane utakmice.

Europska rukometna federacija (EHF) prošlog je tjedna kaznila žensku rukometnu reprezentaciju Norveške  s 1.500 eura zbog “neprimjerene odjeće”. Disciplinska komisija EHF-a presudila je da odluka norveške ženske reprezentacije u rukometu na pijesku da se na terenu pojave u kratkim hlačama poput svojih muških kolega “nije u skladu s jedinstvenim propisima sportaša definiranim u IHF-ovim pravilima rukometa na pijesku”.

Norveški rukometni savez naknadno je rekao da je spreman platiti kaznu, te u službenom priopćenju istaknuo: „Jako smo ponosni na ove djevojke koje su tijekom Europskog prvenstva digle glas i rekla da bi bilo dosta! “Mi u NHF-u stojimo iza vas i podržavamo vas. Zajedno ćemo se nastaviti boriti za promjenu pravila za odjeću, tako da igrači mogu igrati u odjeći koja im odgovara. ”

U twitu objavljenom tijekom vikenda, Pink je rekla da je i ona bila “vrlo ponosna na žensku reprezentaciju jer su prosvjedovale zbog vrlo seksističkih pravila vezanih uz uniforme”, te napisala: “Europska rukometna federacija trebala bi biti kažnjena zbog seksizma. Svaka čast, dame. Rado ću platiti kazne umjesto vas. Samo tako nastavite.” U nedjelju su žene iz norveške rukometne reprezentacije na pijesku ma Instagramu zahvalile pjevačici i napisale: “Wow! Puno vam hvala na podršci. ”

 

Komentiraj