Pijani sin načelnika policije autom MUP-a izazvao nesreću

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Noćas oko 3 sata nakon ponoći u splitkoj ulici Katalinićev prilaz došlo je do naleta osobnog vozila marke Ford fokus splitskih registracijskih oznaka na ogradu mosta.

Vozilom je pod utjecajem alkohola (1,70 promila) upravljao hrvatski državljanin (1999.). nesreća je prošla bez ozlijeđenih, a nastala je samo materijalna šteta.

Kako javlja N1, vozilo je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a koristi ga načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Vozač (1999.) je načelnikov sin koji je, prema prvim informacijama, uzeo vozilo na korištenje bez njegova znanja.

Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, a kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere.

Marendić: “Osjetio se sposoban”

Načelnik Slobodan Marendić je u razgovoru za Hinu rekao da je riječ o njegovom sinu koji će za mjesec dana napuniti 19 godina. Po njegovim riječima, privatni mu automobil sinoć nije bio parkiran ispred kuće nego službeni Ford Focus.

Sin mu je radio do jedan sat poslije ponoći, kući je došao u dva sata, javio se ocu, no nakon toga ga je nazvala djevojka i zamolila ga da je prebaci kući.

“Sin mi se osjetio sposoban i hrabar, umjesto da je otišao leći kao što sam mislio, uzeo je ključ, otišao po djevojku i to se dogodilo. Udario je u most na Bačvicama. Srećom nikoga nije udario niti ozlijedio, a i sam je prošao bez ozljeda. On me nazvao odmah nakon nesreće i rekao mi što se dogodilo. Na vozilu su razbijena desna suvozačeva vrata i kotač je okrenut. Ima štete, ali ne znamo još kolika je”, izjavio je Hini načelnik Marendić.

Priznaje kako mu je sin zaista krivo procijenio jer je mlad i neiskusni vozač i dodaje da je tu večer popio dvije čaše pića. Razmišljao je, kaže Marendić, na način da već kada ispred kuće nije bio parkiran očev automobil, uzme Ford Focus jer bila je noć i vrijeme kada na cesti nema puno vozila

24.01.2011., Split – Policijska uprava splitsko-dalmatinska na konferenciji za medije dala statisticki pregled sigurnosnih pokazatelja u 2010. Nacelnik sektora policije Slobodan Marendic.
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Komentiraj

Source:HINA i Nacional