PETROV: “Prijedlog HSLS-a o vodi bio je PR vladajućih”

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u ponedjeljak je odgovorio na izjavu predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića, koji je kazao da je Mostov prijedlog da se voda kao ljudsko pravo zaštiti Ustavom već predložio HSLS i to prije godinu i pol.

“Gospodin Bačić bi se trebao pitati, budući da je HSLS član vladajuće većine, gdje je taj njihov prijedlog zapeo u proceduri. Mi smo rekli da ćemo ga podržati. Taj njihov PR marketing od prije godinu dana je vjerojatno ili u nekoj ladici ili završio u smeću, služio im je jedino da dobiju pokoji bod. Mi smo s druge strane ustrajni i vrlo jasni po tom pitanju”, rekao je Petrov novinarima u Saboru.

Bačićevu izjavu za N1 je komentirao i Slaven Dobrović. “Što se tiče originalnosti, nije ideja da se Most natječe ili ističe svoje prvenstvo u ovoj ideji. Bili smo motivirani jer su prošli tjedan uoči zakona o vodi koji su bili u raspravi, čak tri kluba govorila o potrebi za ustavnom zaštitom vode”, rekao je Dobrović.

Dodao je da su napravili prijedlog, koji nije u tri reda kao onaj HSLS-a. “Očekujemo odgovore, sugestije i, s obzirom da sa sa strana postoji potreba da se voda zaštiti, ja ne vidim problem”, poručio je Dobrović.

Komentiraj