PETROKEMIJA KUTINA: “Proizvodimo tvar koja je eksplodirala u Bejrutu, pod nadzorom je”

Kutinska Petrokemija priopćila je večeras da i sama proizvodi i skladišti amonijev nitrat, koji je jučer u Bejrutu prouzrokovao eksploziju s više od sto mrtvih, ali da je skladište pod kontinuiranim nadzorom te da je ulaz u njega strogo ograničen.

“Petrokemija d.d. Kutina u svom proizvodnom asortimanu posjeduje proizvode na bazi amonijevog nitrata. Mi proizvodimo te skladištimo amonijev nitrat koji se koristi u poljoprivredne svrhe kao gnojivo, kao i tehnički amonijev nitrat. Za skladištenje amonijevog nitrata Petrokemija d.d. je sukladno zakonskim propisima izgradila posebno skladište. Skladište amonijevog nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim video nadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište je strogo ograničen i dozvoljen samo ovlaštenim osobama”, prenio je HRT priopćenje Petrokemije.

Dodaju kako je skladište opremljeno propisanom protupožarnom opremom te da sukladno zakonskim propisima i procjeni protupožarne opasnosti Petrokemija d.d. u svom sastavu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu za sve protupožarne intervencije unutar Petrokemije, pa tako i u slučaju eventualnog požara u skladištu amonijevog nitrata.

“Naglašavamo da je Petrokemija d.d. poduzela i svakodnevno poduzima sve aktivnosti iz područja zaštite na radu i zaštite od požara u cilju sprečavanja incidenata”, priopćili su.

Komentiraj