Marijana Petir u četvrtak je održala izvarednu konferenciju za novinare, na kojoj su joj se priključili i neki dužnosnici HSS-a.

“Neki od nas su pod suspenzijom, a neki nisu, ali su došli dati nam podršku”, rekla je na početku, poručujući kako traže da se povuku suspenzije protiv članova HSS-a. “Postupak o suspenziji koji je pokrenuo Krešo Beljak nije pošten ni pravedan, niti je u skladu s Ustavom RH. Nadam se da će razum i pravda pobijediti, da će Nadzorni odbor poništiti suspenzije. Suspenzije nisu obrazložene, one su generičke i svi su članovi dobili jedinstven tekst.”, dodala je.

Naglasila je kako je članstvo razočarano i kako su mnogi napustili stranku. “Poručila sam im da ne napuštaju stranku. Uputila sam žalbu s mnogobrojnim prilozima u središnjicu jer smo primijetili da ni dužnosnici stranke nisu znali tko je suspendiran, da su suspenzije generičke, da nisu obrazložene”, kaže Petir, prenosi Dnevnik.hr.

Petir je istaknula kako nema informaciju da je bilo koja od više od 100 suspenzija povučena. Otkriva da je s njenog područja iz stranke u posljednja dva dana otišlo 3-5 ljudi. “Ako žalbe na suspenzije ne budu uvažene mi ćemo nastaviti s radom posebno sad kad smo vidjeli da čelni ljudi ne znaju da smo uputili žalbe. U subotu bi predsjedništvo trebalo razmotriti naše žalbe. Smatramo da se kandidacijski postupak treba obustaviti”, zaključila je Petir.

Nvinarima se obratio i Darko Koren, koji je rekao da je Krešo Beljak, predsjednik stranke, ‘pucao u cijeli HSS’.

Komentiraj