PETEK: “Juričanov rezultat dobra podloga za zagrebačke izbore i slanje Bandića u političku povijest”

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) izjavio je u nedjelju da je rezultat koji je predsjednički kandidat Dario Juričan ostvario u Zagrebu dobra podloga za lokalne izbore u svibnju 2021. i slanje Milana Bandića u političku povijest.

Po neslužbenim podacima na oko 70 posto obrađenih biračkih mjesta u Hrvatskoj Juričan je osvojio 3,87 posto, dok je u Zagrebu na nešto manje od trećine mjesta osvojio 8,43 posto.

“Mislim da je ovaj rezultat u Zagrebu značajan upravo zbog tog cilja – cilja za budućnost, za rješenje najkasnije u svibnju 2021., da dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić ode u povijest, političku mirovinu”, komentirao je Petek koji je u izbornom stožeru Juričana u kafiću u Utrinama koji je za ovu prigodu preimenovan u “Remetinec”.

Petek kaže da je Juričan njegov prijatelj kojeg je podržavao od početka te da su dijelili neke informacije i razgovarali na koji način napraviti tim u sklopu kojeg će svatko na svoj način doprinijeti tome da se u budućnosti pobjedi Bandića.

“Definitivno je ovo svojevrsno iznenađenje, no on je sa svojom kreativnom kampanjom zadobio pažnju medija i mislim da se upravo zbog toga uspio nametnuti. Iako kroz satiru i šalu, iznosio je podatke i informacije, posebice u Zagrebu, vezane za korupciju koje mi u zagrebačkoj Skupštini ne možemo direktno izreći. Vjerujem da je i zbog toga dobio rezultat koji je prilično zadovoljavajući”, ustvrdio je Petek.

Komentiraj