Peskov: “Ponekad se čini da samo postojanje Rusije predstavlja značajnu smetnju za kolektivni Zapad”

Glasnogovornik Krelja Dmitrij Peskov u utorak je poručio da je uvjeren da će Rusija ‘pobijediti i postići sve ciljeve’ u Ukrajini i dodao da ruski predsjednik Vladimir Putin ‘zna kamo vodi zemlju’.

Tijekom obrazovnog maratona u organizaciji ruskog društva Snanije (‘Znanje’), glasnogovornik Kremlja rekao je da Putina trenutno podržavaju sve generacije u zemlji. “Uvjereni smo da će sve biti u redu i uvjereni smo da ćemo pobijediti i ostvariti sve ciljeve. Naš predsjednik zna kamo vodi našu zemlju. Svi vidimo politički konsenzus i razinu podrške koju ima naš predsjednik. Cijela država ga podržava”, rekao je Peskov.

Kritizirao je Zapad poručivši da ‘kolektivno radi sve kako bi Rusiju spriječio da živi onako kako želi’. “Ponekad se čini da samo postojanje Rusije predstavlja značajnu smetnju za kolektivni Zapad”, izjaviko je Peskov te dodao da Rusija, koja zauzima jednu osminu zemljine površine, ne može biti izolirana politički, ekonomski, diplomatski ili informacijski.

Smatra da država, ne braneći svoje interese, gubi suverenitet. Pekov je optužio zapadne zemlje i da vode diplomatski, ekonomski i politički rat protiv Rusije. “Svaki rat završava mirom, a taj će mir biti onaj u kojem će se čuti naš glas, u kojem ćemo biti udobni, sigurni i sigurni da stojimo na vlastitim nogama”, kaže.

Glasnogovornik Kremlja naglasio je da Rusija treba razviti vlastite tehnologije, kao i društvene mreže, koje će biti tražene u cijelom svijetu. Unatoč sankcijama, peskov je rekao da ‘nema razloga za očaj’ jer Rusija – sama može proizvesti ‘apsolutno sve’.

Stali pregovori?

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko rekao je da se trenutačno ne vode mirovni pregovori i optužio Ukrajinu da se povlači iz procesa, javlja Interfax.

“Ne, pregovori se ne nastavljaju. Ukrajina se praktički povukla iz pregovaračkog procesa”, rekao je novinarima.

Komentiraj