Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog pandemije Peru nastavlja televizijski obrazovni program

Vlasti Perua i nadležne institucije nastavljaju s emitiranjem modernog televizijskog obrazovnog programa.

Velik broj novozaraženih koronavirusom i duga karantena u Južnoj Americi primorale su vlasti na produženje provođenja programa nastave na daljinu, kako školska godina ne bi trebala biti ponovljena. Posljednjih šest mjeseci školski program se održavao putem radijskog i televizijskog prijenosa, svakog jutra od ponedjeljka do petka. Bio je to najbolji način za predstavljanje školskog programa, jer mnoge obitelji nemaju pristup internetu.

Rezultatima i provedenim projektom je zadovoljna i zamjenica ministra obrazovanja, Diana Marchena. I roditelji su vrlo dobro komentirali takav oblik potpore.

Kanal državne televizije je u travnju prenosio sat i pol nastave, a sada ovakva nastava traje četiri sata. Obrazovni program se stvara u televizijskim studijima, koji su inače služili za zabavni program ili razne emisije i šou program uživo. Profesori ili profesionalni glumci predstavljaju razne vrste sadržaja.

Televizijski projekt je povezao brojne generacije učenika, sve do viših razreda srednje škole. Obrazovni program u Peruu je bio popularan u 60-im godinama, no gubi značaj nakon 1980. godine.

Ovakav dodatan pristup obrazovanju će se nastaviti i uz digitalizaciju školskog sustava će biti temelj za nove generacije.

Komentiraj