PERNAR ‘U Saboru će se odvijati prava drama, HDZ će se urušiti’

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Ivan Pernar u ponedjeljak je za N1 komentirao aktualnu krizu vlasti. Pernar poručuje kako je premijer Andrej Plenković ‘u suštini politički mrtvac’ i kako za njega nema budućnosti.

“Kada dođe do novih izbora izvjesno je da on neće biti mandatar nove vlade, zato što Most neće ići s njima, a nama u Živom zidu je poručivao da nas ne želi u Saboru. Čekaju nas nakon izbora velike promjene”, poručio je Pernar koji je uvjeren da će do novih izbora doći.

“Prava će se drama odvijati u Saboru, gdje nas čeka urušavanje HDZ-a. Plenković je svojom politikom doveo do toga zašto HDZ neće biti na vlasti. Baš kao i Tomislav Karamarko prošle godine, nema razlike među njima”, rekao je Pernar.

Smatra da ako u srijedu na saborsku raspravu o ministru financija Zdravku mariću dođu svi oporbeni zastupnici, Marić će otići. “Dolazimo u situaciju da rušenje Petrova nije upitno. Iz tog razloga sam odlučio da ne držim lojtre HDZ-u, da ne glasam protiv opoziva Petrova i ne glasam za imenovanje Jandrokovića”, rekao je Pernar.

Vjeruje da je sudbina Petrova kao predsjednika Sabora ‘zacementirana’, a odgoda glasanja o njegovoj sudbini samo je kupovanje vremena. Također, Pernar smatra da Plenković nema novu parlamentarnu većinu. “Kad bi Plenković imao većinu, pokazao bi potpise kao što ih je pokazao za rušenje Petrova. Sad je jasno da ih nema, pa ih nije niti pokazao”, zaključio je Pernar.

Komentiraj