Perković svjedočila u aferi Agram:”Sama sam zatražila da vozač dođe po mene”

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavilo se suđenje za aferu Agram u kojem su prvooptuženi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i vlasnik Ciosa Petar Pripuz. Tim povodom na sud su kao svjedokinje pozvane Dijana Pripuz, sestra Petra Pripuza, atletičarka Sandra Perković i Branka Rabatić iz Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima.

Dijana Pripuz je iskoristila pravo da odbije svjedočiti s obzirom da se radio o njezinome bratu kao optuženiku, pa je sud u Zagrebu saslušao atletičarku i stranačku kolegicu gradonačelnika Bandića Sandru Perković.

“I sami znate da sam došla sa automobilom i vozačem. Bila sam u Medulinu na pripremama i pošto sam bila povrijeđena, nisam mogla doći sa svojim automobilom. Sama sam kontaktirala garažu i zatražila da pošalju vozača po mene kako bi stigla na Skupštinu grada. Nakon toga je vozač došao po mene, te me isti dan vratio”, rekla je Perković i dodala kako je svjesna da je napravila pogrešku ali tvrdi da nije znala da nema pravo na to.

Sandra Perković, prema optužnici, svjedok je za neovlaštenom korištenju službenog vozila.Podsjetimo da je Milan Bandić po nju poslao službeni automobil u Medulin kako bi prisustvovala glasanju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Sandra Perković je pak na sudu probala zašititi gradonačelnika i dio krivice uzeti na sebe, pravdajući da je ona osobno nazvala i zatražila automobil, pa su na sudu pustili snimku spornog razgovora između gradonačelnika i nje.

“Sandra, neće nam biti izglasan proračun. J…., Jelena je zaboravila na tebe. Šaljem auto po tebe, vratit će te za dva sata u Medulin”, moglo se čuti između ostaloga iz snimke na sudu.

Sandra je i nakon toga ostala pri tvrdnji da je ona prva kontaktirala za vozilo, a USKOK je na taj dio iskaza uložio prigovor.

Podsjećamo da su Bandić i njegovi suoptuženici od početka odbacivali krivnju, osim dvojice koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010. godine.

 

 

 

Komentiraj