Perkovac: “U reprezentaciji neće biti mjesta za igrače, koji su sebični”

“U reprezentaciji neće biti mjesta za egoistične igrače”, rekao je novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac na svom predstavljanju u Zagrebu.

Perkovac je naslijedio Hrvoja Horvata, koji je otišao nakon devetog mjesta na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

“Egoistični igrači neće igrati kod mene. Svi vrhunski sportaši su egoisti, ali treba se podrediti kolektivu”, istaknuo je Perkovac.

Kao igrač osvojio je broncu na Olimpijskim Igrama 1988. godine u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije sa Hrvatskom je u Atlanti uzeo zlato.

Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske, a sada je dobio priliku na klupi Hrvatske. On je ukupno deseti izbornik.

“San svakog trenera, pa tako i mene je biti hrvatski izbornik. Šteta što nemamo više dana da odradimo taktičke pripreme i uigramo ekipu, ali imam ideju kako bi to trebalo izgledati jer znam kostur. Bitno je da momčad, koju sada uspostavimo bude zajedno sljedećih pet godina uz manje popravke i zato mi je važan razgovor sa Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem, Gojunom, Štrlekom i ostalim iskusnim igračima”, kazao je Perkovac.

“Jedan od prvih razgovora bit će onaj sa kapetanom Duvnjakom. Važno mi je razgovarati s njim i vidjeti želi li igrati za reprezentaciju”.

Hrvatsku očekuje nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo i borba za mjesto na Olimpijskim Igrama.

Perkovac je naglasio da još uvijek pregovara sa potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je da je Hrvatska imala najbolje rezultate kada je većina igrača dolazila iz Zagreba.

“Trenutačno to nije moguće, ali radit ćemo  na tome. Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima Hrvatske lige. Cilj nam je da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu”, zaključio je novi izbornik.

Komentiraj