Pavičić Vukičević: “Apeliram na Fond da se što žurnije krene u obnovu, oni su najodgovorniji za današnji slučaj”

Nakon što je zbog oštećenja na zgradi u samom centru Zagreba pala metalna šipka i teško ozlijedila slučajnog prolaznika, traže se odgovorni. Cijeli slučaj je komentirala i vršiteljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelna Pavičić Vukićević, koja je naglasila da su odgovorne sve institucije jer obnova Zagreba ne ide željenim tempom, ali ipak najviše Fond za obnovu grada Zagreba.

“Obnova ne ide željenim tempom i ovim putem bih apelirala na sve odgovorne, i na Ministarstvo graditeljstva i Fond za obnovu, na sve javne službe, da pomognu sugrađanima da prikupe dokumentaciju i da po dolasku rješenja u Fond da se što žurnije krene u obnovu. Što žurnije se na ulicama moraju vidjeti skele i dizalice, obnova mora krenuti. Zar se mora dogoditi ljudska žrtva da bismo shvatili da je situacija krajnje ozbiljna”, kazala je Pavičić Vukičević za RTL Danas.

Kazala je da se takvi incidenti mogu dogoditi svakodnevno.

“Što se tiče ove konkretne kuće, stanari su poduzeli sve što su mogli. Izvođači su uvedeni u radove, ali se njima, nažalost, dogodilo ovo što smo danas vidjeli”, rekla je i dodala da je odgovornost prvenstveno na Fondu za obnovu.

“Mi smo kao Grad Zagreb kuće koje su u našem vlasništvu, ostalo nam je još nešto škola koje obnavljamo ovih dana, ali sve javne funkcije su u službi građana i tu nemamo nikakvih problema. Fond je osnovan da bi se pobrinuo o stambenom fondu naših sugrađana. Ako postoji bilo kakav ljudski ili logistički kapacitet, mi kao Grad Zagreb možemo se staviti na službu Fonda i Ministarstva graditeljstva kako bismo pomogli našim sugrađanima”, rekla je.

Rekla je da ne želi upirati prstom u krivca, dodala je da je Grad sastavio mobilne timove kako bi pomogli građanima da prikupe dokumentaciju. Dodala je i da su pomogli i komunalni redari i vatrogasci.

 

Komentiraj