PAVIĆ: “Kaznenu prijavu protiv Aladrovića digli neradnici iz HZMO-a”

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić u petak je za N1 komentirao promjenu resora.

Na pitanje zašto je kompetentan biti ministar EU fondova kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”

Govoreći o projektu Zaželi i problemima oko isplate kaže da je s tim projektom sve u redu i da su čak podigli sredstva i jedino je bilo kašnjenja kod tromjesečnih izvješća. “Ponosan sam na taj projekt i on je srž, europskog socijalnog fonda.” Kaže da su pozvali sve udruge da im se jave i isplatili su im akontacije, a isplaćeno je već preko 500 milijuna kuna.

Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Komentiraj