ACI

PAVIĆ ‘ACI je financijski stabilan, ali potencijal tvrtke nije iskorišten’

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić govori o budućnosti tvrtke nakon što je završen proces restrukturiranja, ali i nakon što je turski Dogus odlučio iznenada prodati svih 10,8 posto dionica ACI-ja koje je imao u svom vlasništvu

Sviše od 150 milijuna kuna koliko je uloženo u rekonstrukciju ACI marine u Rovinju, ova je investicija najveća u povijesti tvrtke. Luksuzna marina u Rovinju otvorena je prošloga petka, a na svečanosti je bio i premijer Andrej Plenković s ministrima Olegom Butkovićem, Predragom Štromarom i Garijem Cappelijem. Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić kaže kako je ova ACI marina naznaka novog smjera kojim je tvrtka krenula nakon poprilično burne prošlosti, obilježene financijskim poteškoćama i restrukturiranjem tvrtke. No i ovoj godini bilo je problema pa je turski Dogus, usprkos otvaranju luksuzne marine u Rovinju, odlučio prodati svoj udio u ACI-ju, iako su još nedavno tvrdili da su zainteresirani preuzeti i većinski udio ove tvrtke koja je u većinskom državnom vlasništvu. Šef ACI-ja kaže da je, unatoč povlačenju turskog partnera, ACI danas stabilna tvrtka koja je prošle godine zabilježila rast prihoda u svim segmentima.

Kristijan Pavić diplomirani je inženjer pomorstva koji je karijeru započeo kao glavni časnik za elektroniku na kruzerima Carnival Cruise Linea, američko-britanske putničke tvrtke koja danas raspolaže s 24 kruzera. Nakon šest godina karijere u toj kompaniji, 2006. godine vratio se u Hrvatsku, najprije na funkcije ravnatelja Županijske lučke uprave Dubrovnik i ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik, gdje je pozicionirao Dubrovnik kao jednu od vodećih svjetskih kruzing destinacija. To je potvrđeno i kada je 2016. preuzeo dužnost predsjednika MedCruisea, Udruge mediteranskih kruzing luka koja broji 72 članice i zastupa zajedničke interese više od 100 luka. U kolovozu te godine imenovan je direktorom ACI-ja, u kojem je danas predsjednik Uprave.

NACIONAL: Krajem mjeseca ACI u Rovinju otvara novu marinu, koliko ste novca uložili u nju i po čemu će se ona razlikovati od ostalih?

U rekonstrukciju ACI marine Rovinj uloženo je više od 150 milijuna kuna. Naša povijesno najveća investicija opravdano nosi kategorizaciju 5 sidara jer udovoljava najvišim standardima nautike u svim detaljima…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj