Pavasović Visković: “Jelisavac je teretio neke suoptuženike i priznao cijelo djelo”

Odvjetnik Dražena Barišića Ljubo Pavasović Visković u srijedu je za N1 komentirao puštanje predsjednika Uprave VG Vodoopskrbe Tomislava Jelisavca iz istražnog zatvora. Jelisavac je osumnjičen da je zajedno s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem srteđivao poslove Kreši Peteku.

“Imam informaciju da je Tomislav Jelisavac dopunio svoju obranu, a nama to znači da je teretio neke suoptuženike i priznao cijelo djelo. Pretpostavka je da je on iskazao da je sve radio na prijedlog Dražena Barišića, jer inače USKOK ne bi ukinuo istražni zatvor. No još je puno pitanja na koja nemamo odgovore”, rekao je odvjetnik.

Dodao je da su kod prvog ispitivanja porekli iznesene optužbe i zadržali pravo da obranu dopune. “Tada je bilo jasno da će uslijediti istražni zatvor, pa s opsežnom obranom ne bi ništa dobili. Vjerujem da ćemo do kraja negirati ono što nam se stavlja na teret i da ćemo objasniti kontekst svih događaja. Nije snimljen iznos novca, Barišića se tereti za trgovinu utjecajem i pogodovanje prilikom postupka javne nabave. Do sada bi USKOK da ima dokazne radnje o primanju mita to uvrstio u optužnicu, no za sada nema nikakvih naznaka o tome da bi Barišiću bio obećan bilo kakav novac”, rekao je Pavasović Visković.

Istaknuo je da nitko od branitelja još nije vidio cijeli spis. “Kada vidimo taj dokument moći ćemo reći tko je bila primarna meta, a tko je bio slučajno uhvaćen. USKOK nam to za sada nije dao”, kazao je.

Pavasović Visković kaže da je prepucavanje premijera i predsjednika ‘folklor’. “A pitanje je zapravo – je li netko nešto trebao znati. Premijer nema što tražiti u nekoj istrazi, da. Ali nevjerojatno je da se premijeru nije ni natuknulo da se u ovoj istrazi nešto događa, a posljedično i predsjedniku. Organi trebaju paziti na to da se neki ljudi ne uprljaju u takvim situacijama, sustav očito ima problem u ovakvim situacijama. Ne mogu svi sada prati ruke i reći da nisu znali. Da, premijer neće upravljati istragom, ali da moraš znati – moraš znati”, rekao .

Komentiraj